Jump to content

A következő hetekben debütálhat a Google DayDream VR

2016. 08. 25. 10:00

A Napokban megjelent Android Nougat után már a Google mobile VR platformja se lehet messze. Sőt, ami azt illeti a Bloomberg riportja szerint alig néhány hétre vagyunk a dologtól.

A DayDream VR platfrommal együtt egészen biztosan számíthatunk új VR tartalmakra is. Ezeket első sorban a Hulu és a Youtube sztárjai hozzáhatják nekünk tető alá, mint például Justine Ezarik és a Dolan ikrek.

Az már biztos, hogy a DayDream projekt messze ambiciózusabb kezdeményezés, mint a Google Cardboard volt, de még mindig alig tudunk róla valamit. A headset prototípusának is még csak egy szkeccsét láttuk, ami alapján nagyon hasonlítani fog a Samsung Gear VR-ra. Egyelőre az is tisztázatlan, hogy milyen hardware paraméterekkel fog rendelkezni az eszköz, illetve milyen feltételek mellett lesz kompatibilis és mivel. Arra tippelnénk, hogy az OLED kijelzőnek köze lesz a dologhoz. Legalább a Googlnek sikerült bevonnia a Samsung, az LG, a Xiaomi és a HTC vállalatokat, hogy fejlesszenek DayDream-kompatibilis telefonokat.

(Forrás: engadget.com)