Jump to content

Túl a hatodik sikeres landoláson a Falcon 9-es

2016. 08. 15. 16:00

A SpaceX már olyan jól űzi a drónhajóra való landolást a Falcon 9-es rakétájával, hogy már szinte hétköznapi rutin dologként veszünk tudomást a legújabb sikeres küldetésükről.

Drónhajóra a negyedik, összességében pedig a hatodik alkalommal landolt sikerrel a SpaceX űrvállalat újrahasznosítható Falcon 9-es rakétája. Most épp egy japán kommunikációs műholdnak (JCSAT-16) segített földkörüli pályára állni, ami gond nélkül meg is történt. A cég ezzel a 6 sikeres bevetéssel nem csak azt bizonyította be, hogy valóban működőképes az újrahasznosító rakétára épülő üzleti modellje, de azt is, hogy rendelkezik a megfelelő szakembergárdával ezeknek a gyakorlatilag problémamentes lebonyolításához.

Elon Musk vállalata azt célozta meg, hogy 2016 végére képesek legyenek 2 hetes rendszerességgel rakétakilövéseket lebonyolítani a Falcon 9-es rakétával. Minden jel arra mutat, hogy ezt a céljukat tudják teljesíteni és a rakétájuk képes épségben visszatérni a Földre, legyen szó szárazföldi vagy drónhajós landolásról.

Ha lemaradtunk az élő rakétakilövésről, akkor se búsuljunk. Az alábbi videó mindent megörökített számunkra. Jó szórakozást!

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: twitter.com)