Jump to content

1400 új alkalmazottat vesz fel a Porsche elektromos autót építeni

2016. 08. 16. 10:00

Tavaly decemberben jelentette be a Porsche, hogy az új elektromos autó koncepciójának, a Misson E-nek az életrekeltéséhez 1000 új munkahelyet nyit meg, ezt a számot emelték most meg még 400-al.

Vagy kiveszed részed a digitális világ hozta változásokból vagy eltűnsz a süllyesztőben. Fejlődni kell, ezt a Prosche laborjában is nagyon jól tudják, így aztán szépen irányba állnak ők is, hogy befogják az elektromos autók hozta új szeleket a vitorlájukkal. Ennek szellemében Uwe Hueck a Porsche labor főnöke 1400 új, az elektromos autók gyártásának szentelt munkahely létrehozását jelentette be a Reutersnek. A Model E koncepció valóra váltásához 350 digitális szakembert terveznek felvenni, aztán szépen, ahogy azt kell új üzleti lehetőségeket lefedni.

A Porsche azt reméli, hogy az első elektromos autók már 2019-re le is gurulhatnak majd a futószalagról. Ez alig 3 év, de egy ilyen kaliberű brandnek nem jelenthet problémát tartani magát a terveihez időben. Hueck elképzelése szerint 10 000 autót kell majd értékesíteniük per év, hogy a vállalkozás jövedelmező legyen. Ez nem is sok, hiszen ki ne szeretne magának egy Porschét? Igaz a vásárlókedvet az ár is nagyban befolyásolja majd.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / Odd Andersen / AFP / Getty Images)