Jump to content

Az USA kormánya szeretné, ha füvet termesztenél neki

2016. 08. 12. 16:00

A marihuána termesztése a legtöbb helyen és esetben illegális, kivéve ha az amerikai kormány kéri és a tudomány nevében. Akkor minden oké

Ha azok közé tartozunk, akik a fű legalizálására várnak, akkor ez nem a mi napunk, de talán azért még így is sikerül egy kis mosolyt csalnia az arcunkra az USA kormányának a legújabb felhívásukkal. A marihuána illegális marad, de a DEA egyre több szervezetnek engedélyezi a termesztését és terjesztését, legalábbis még tudományos célokra használják a cuccot.

Korábban az egyetlen legális, tudományos célból fűtermesztővé avanzsált amerikai intézet a Mississippi Egyetem volt. 350 regisztrált kutatás vizsgálta a marihuána hatásait, de csak nyolc kapott ellátmányt az akadémiától éves szinten. Most viszont a különböző szervezetek maguk is jelentkezhetnek a DEA-nál, hogy legális fűtermesztővé váljanak.

Ettől a kedvezménytől azt remélik a döntéshozók, hogy felgyorsulhatnak a marihuánában rejlő potenciált kiaknázni szándékozó kutatások, plusz ráadásként jobb áttekinthetőség is a cél.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)