Jump to content

Játszva fedezhetjük fel a Himaláját egy új Google applikációval

2016. 08. 04. 16:00

Egészen pontosan egy gyerekeknek készült Gúglis app-ról van szó, de ki ne szeretne egy jetpackkel repkedő jetivel felfedezőset játszani madártávlati nézetből?

A bennünk élő gyerek biztosan. Oké. A bennem élő Yeti-barát gyermek biztosan. A Himalája körüli zoomolgatási igényét már mindenki kiélhette a Google Mappal és a Google Street View szolgáltatás is rengetegünknek segített már szórakozni egy kicsit távoli helyek virtuális bejárásával. Most azonban tényleg a gyerekek kaptak egy kis figyelmet. Nehogy már pont a legkisebbeket hagyjuk ki egy ilyen szórakoztató dologból, nemi gaz? A Google megoldása erre egy barátságos 500 láb magas jeti. Ez értelmet nyer, ha belegondolunk, hogy egy ilyennagyvállalatnak, mint a Google nagy idegenvezető jeti dukál.

Az Android app amiről beszélünk a Verne: The Himalayas. Tulajdonképpen egy oriási jetit irányíthatunk benne, amivel egyszerűen felugrálhatunk a hegyek csúcsára, hogy onnan nézelődjünk. Ehhez az ugráláshoz kell a jeti hátára a fentebb említett jetpack, de akár lufival is röptethetjük. Az alkalmazás alatt pedig a Himalájához illő autentikus hatású zene szól.

A jeti mindezen felül képes egy testtelen hangon hozzánk szólni a háttérből és néhány hasznos és érdekes infót elárulni arról, hogy épp miket is látunk. A Google szerint ez az alkalmazásuk csak az első darabja egy sor oktatási anyagnak, amit a közeljövőben elkívánnak készíteni. Nekünk nagyon tetszik az ötlet, reméljük a gyerekeknek is fog.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: youtube.com)