Jump to content

Hamarosan fejlettebb moderálási lehetőségeket kapnak az Instagramosok

2016. 08. 02. 15:00

A 6 éves Instagram applikációba végre bekerül egy olyan funkció, amivel a nemkívánatos kommenteket eltüntethetjük. Már csak az a kérdés, hogy mi tartott eddig?

Mit tehettünk eddig, ha valami nagyon nem szimpatikus kommentet varázsolt valami random troll egy Instagram bejegyzésünkhöz? Odatekertünk az adott kommenthez, rácsaptunk a blokkolás gombra é jelentettük gyűlöletbeszédért. Persze ez nem túl effektív, ha már egyszer valaki teliszórta műveletlenségének magvaival a teljes profilunk. Egyesesével megjelölgetni ezeket a kommmenteket nem kis meló ráadásul totáls szélmalomharc.

Végre ez leeshetett az Instagram fejlesztőinek is, mert a Washington Post riportja szerint hamarosan egy új, most még tesztelés alatt álló, de a korábbinál fejlettebb moderálási eszközt kívánnak a felhasználók kezébe adni. Lehetőség lesz például egy-egy szó blokkolására az összes kommentnél vagy egy adott posztnál. Elvileg ezeket az eszközöket a „high volume comment threads”-ek számára fejlesztik. Na most ez magyarán annyit tesz, hogy a celebek fiókjainak, azaz a világ Taylor Swiftsjeinek meg Kim Kardashiansjeinek. Viszont, ha beválik, akkor ezek a funkciók később mindenki számára elérhetőek lesznek a Post szerint.  Az Instagram szószólója is úgy nyilatkozott, hogy a cég külön csapatot szentel a közösség biztonságának megőrzéséért. Ez be is válhatna mondjuk olyan formában, hogy 2 martalóc testőrt állítanának minden troll mellé, hogy ügyeljenek a testi épségükre, meg hogy szépeket kommenteljenek.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)