Jump to content

Új célpontjai vannak az OurMine hackerjeinek

2016. 07. 27. 13:00

Az OurMine mondhatni sikeresen nevet szerezett magának ezen a nyáron azzal, hogy népszerű vagy éppen jól védetnek gondolt profilokat törtek fel.

Már lassan számon tartani is nehéz lesz, hány kínos fiókfeltörést tulajdonítanak az OurMine hackercsapatának. Eddig csak celebek és IT vezetők közösségi fiókjait érte támadás, most viszont úgy tűnik új terepen támadnak a hackerek. Legutóbb ugyanis a TechCrunch számtech híroldalain jelentek meg szignifikáns, de egyáltalán nem odaillő változtatások.

Az OurMine magát elit és professzionális hackercsoportként tűnteti fel, akik abból keresnek pénzt, hogy cégek és magánszemélyek számára fedik fel online fiókjaik sebezhetőségeit. Az utóbbi hetek eseményeit amolyan reklámként kell elképzelni, amivel a szolgáltatásaikat kívánták népszerűsíteni.

Nos, annyi biztos, hogy a figyelmet fel sikerült kelteniük az akcióikkal és az is, hogy szereztek maguknak néhány komoly rosszakarót, de hát a hírnév már csak ilyen dolog.

A TechCrunch oldalai röviddel az incidens után helyreálltak és az híroldal nyilatkozata szerint izolálták a problémás WorldPress fiókot, amivel közzétették a kelletlen posztot és gondoskodtak róla, hogy ez ne ismétlődjön meg újra.

(Forrás: engadget.com)