Jump to content

A ’No More Ransom’ ingyenesen segít harcolnunk a zsarolóvírusokkal

2016. 07. 27. 10:00

A zsarolóvírusok a legveszélyesebb rosszindulatú számítógépes programok, amikbe napjainkban beleszaladhatunk az interneten. Szerencsére érkezik a segítség.

Mik is azok a zsarolóvírusok (ransomwarek)? Olyan rosszindulatú számítógépes programok gyűjtőneve ez, amik hozzáférhetetlenné teszik az áldozataik gépén található fájlokat, hogy aztán azokat túszként használva követeljenek a tulajdonosaiktól váltságdíjat. Ergo, ha kell a géped, meg a fájljaid akkor fizess a feloldásukért. Na most ez úgy törvénytelen ahogy van. Senki se dőljön be az ilyeneknek, hanem forduljon segítséghez.

Például az Intel Security, az Interpol, a német rendőrség és a Kaspersky labor összefogásából megszületett No More Ransom weboldalhoz, ami tulajdonképpen egy eszközként szolgál. Egy eszközként, amivel ingyen és bérmentve visszaszerezhetjük az irányítást a gépünk felett.

A NoMoreRansom.org elsőre az olyan szokásos, „fogadjuk meg, mert tényleg” tanácsok gyűjtőoldalának tűnhet, mint például: Mindig használjunk biztonsági mentést, csak vírusmentesített, megbízható forrásból származó dolgokat nyissunk meg és futassunk a gépünkön, használjunk vírusirtó szoftvereket, stb. Ezeken túl azonban találni fogunk itt egy zsarolóvírus detektáló és dekódoló eszközt is. Erre lesz szükségünk, ha szabadulni szeretnénk a kellemetlenségektől. A program 160 000 kulcsot ismer, így egész jó az esélyünk, hogy megoldást jelent a problémánkra.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)