Jump to content

A BMW és az Intel összeáll önvezető autókat gyártani

2016. 07. 04. 16:00

A BMW már korábban kijelentette, hogy 2021-re ők bizony önjáró autóval akarnak előrukkolni. Most már azt is tudjuk ki a pajtásuk ebben a tervben.

A BMW világmárka lévén megkérdőjelezhetetlenül otthon van az autógyártás mikéntjében, de mesterséges intelligencia kutatás kapcsán azért nem rájuk gondolnánk. Éppen ezért, amikor önjáró autók szoftverére van szükség még a BMW számára is jól jön egy kis segítség és ki lehetne erre alkalmasabb, mint a mesterséges intelligencia kutatás egyik élharcosa, az Intel. A két cég így hát partnerségre lépett, hogy 2021-re önjáró autót fejlesszenek, ami csak 5 évre van innen. Persze ez is sok, ha azt nézzük, hogy a Google vagy a Tesla már mennyire elől jár ezen a területen, de azért egy BMW+Intel kombinációt is ostobaság lenne lebecsülni és azért ők sem tegnap kezdték az ipart.

A társulásnak egyébként van egy harmadik résztvevője. A Mobileye vállalat készítené a szükséges platformot. A három vállalat együtt egy egész flotta önjáró autót szeretne létrehozni már csak a teszteléshez is. Mindezeket figyelembe véve nem is olyan elképzelhetetlen, hogy összejöjjön az a 2021-es cél.

(Forrás: businesswire.com)