Jump to content

Augsburgban szó szerint a lábad elé teszik a közlekedési lámpákat

2016. 07. 13. 10:00

Annyit riogatják az embert túlzott mobilhasználat veszélyeivel, de a dolog sokkal kézzelfoghatóbbá válik egy forgalmas gyalogos-átkelőhelynél.

Van az úgy, hogy olyasmire költik az értékes adóforintokat, amivel nem teljesen elégedett minden állampolgár. Ez nem csak nálunk van így, de mondjuk a német kollégáknál is. Jó példa erre az Augsburg városában felszerelt új közlekedési lámpák. Néhány augsburgi szerint biztosan butaság csak azért külön LED-fényeket felszerelni a gyalogosátkelőknél a földre, mert pár oktondi emberke nem képes felnézni a telefonjából legalább annyi időre, hogy ránézzen a normális helyen lévő forgalmi lámpára. Az is kérdéses egyelőre, hogy a szem elé/láb alá elhelyezet fények valóban elérik-e céljukat és megelőzik az ilyen figyelmetlenségből adódó tragikus baleseteket. Annyi biztos, hogy világszerte létezik a probléma a nagyvárosok forgalmas átkelőhelyein és valamit kezdeni kell vele.

A legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás persze most is az lenne, ha mindenki a saját érdekében megpróbálna jobban odafigyelni. Legyünk mindi körültekintőek a forgalomban és figyeljünk egymásra, magunkra.

(Forrás: engadget.com)