Jump to content

Hamarosan megújul a Facebook hírfolyam

2016. 06. 30. 11:00

A következő néhány hétben a Facebook szépen lassan ránk szabadítja az új hírfolyam algoritmust, ami biztosítja, hogy ne maradjunk le a barátok és családtagok státuszfrissítéseiről.

 

2015-ben jött elő először a közösségi háló a priorizált hírfolyama algoritmus ötletével, de a jelek szerint egy kis optimalizálás még ráfért a dologra, amit most meg is kap. Ahogy arra számítani lehetett a frissített algoritmus előre pakolja azoknak a megosztásait és kommentjeit, akiknél beállítjuk a „see first” opciót. Egyszer. Aztán ha például gyakran lájkoljuk a húgunk képeit, akkor az algoritmus elkezdi szépen egyre feljebb pakolni a testvérünk által megosztott képeket a hírfolyamunk elejéhez, hogy ne maradjunk le róluk, ha már egyszer a jelek szerint érdekelnek minket. Ugyan így működik, ha például hírességek hozzászólásait, publikációit, státuszfrissítéseit lájkolgatjuk körbe. Az adott híresség egyre rangosabb helyet kap majd a hírfolyamunk tetejében. A hírfolyamunk egyben azt is figyelni fogja, hogy a számunkra szórakoztatóbb és informatívabb oldalak megosztásai kerüljenek előrébb.

Az elképzelés nagyon jól hangzik most még aztán majd pár héten belül mi magunk is kideríthetjük, hogy valójában mennyire működik a dolog. Reméljük pont olyan szuper lesz, mint amilyennek hangzik.

(Forrás: engadget.com)