Jump to content

Megvádolták a Google vállalatot, hogy lopta a Project Loon ötletét

2016. 06. 16. 13:00

A Space Data Corporation még egy képpel is rendelkezik bizonyítékul, amin Sergey Brin az egyik prototípusukat tartja a kezében.

Vajon a Google mérnökei valóban lopták volna a Project Loon ötletét, amit a vállalat közben már tesztel is az ingyenes internet terjesztésére? A Space Data Corporation ezt állítja. Momentán be is berelték a kereső céget Kaliforniában. A panasz szerint, Larry Page, Sergey Brin és a Google X képviselői találkoztak az SDC-vel még 2007-ben. Abban az időben úgy tűnt, hogy a Google talán befektetne az SDC-be és a tárgyalás részeként mindkét fél aláírt egy NDA-t (Non-disclosure agreement – aka titoktartási nyilatkozatot).

Aztán a Google nem fektetett be a cégbe, de a ballonos netes projekt elindult, mint a Google sajátja. A dokumentum azt is kifejti, hogy a Google azért húzta ki magát az üzletből mert az SDC fecsegett a Wall Street Journal-nak.

Az SDC tehát azt állítja, hogy a Google immár 8 éve egy lopott projekten dolgozik és hogy az ő vállalatuk jóvátehetetlen károkat szenvedett el köszönhetően a Google „szándékos és rosszindulatú” hozzáállásának az üzleti titkok kezeléséhez. Kicsit vad történet, de kíváncsian várjuk mi sül ki belőle.

(Forrás: engadget.com)