Jump to content

Beszélgessünk egy kicsit el a virtuális valóságban

2016. 06. 13. 16:00

Többé a lakást se kell elhagynunk ahhoz, hogy egy kicsit együtt lógjunk a haverokkal. Ehhez elég valamilyen VR eszköz és a VTime applikáció.

Bár a virtuális valóság egyre népszerűbb, de még mindig kevés lehetőség van, ahol csak úgy lazulhatunk az ismerőseinkkel a virtuális térben. A A VTimes pontosan erre kínál megoldást, ráadásul gyakorlatilag bármilyen VR eszközről használhatjuk. A program legutóbbi frissítése óta kompatibilis a Gear VR-al, a Google Cardboard-dal, és az Oculus Rift-el is. A szoftver VR világában különféle előre renderelt helyszíneken (tábortűztől a világűrig) ülhetünk össze mások avatárjaival és csacsoghatunk el velük a világ dolgairól. Tériszonyos barátunkkal például terápiás célból kiülhetünk egy szikla szélére, amit valószínűleg ő nagyon nem fog értékelni. A program persze nagyszerű lehetőség tartani a kapcsolatot távoli barátainkkal vagy például a VR élményre fogékony nagyszülőkkel.

A VTimes egyelőre nem sok mozgásteret kínál, de feltölthetjük saját 360 fokos vagy 2D-s képeinket is háttérnek, továbbá a programon belül is készíthetünk vSzelfiket a vBarátainkkal lógva a virtuális térben.

(Forrás: engadget.com)