Jump to content

DayDream – A Google saját VR platformja

2016. 05. 20. 10:00

A Google már jó pár éve foglalkozik a virtuális valóság területével, de hiányzott egy átfogó rendszer. Erre a hiányra válaszként született meg a DayDream VR platform koncepciója.

Szóval a Google is megcsinálja a saját VR headsetjét gondolhatnánk és igazunk lenne, de mégse. Ennél jóval többről van szó. A DayDream egy hardver és szoftver elemeket is felmutató VR platform. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy Google féle változatát kapjuk meg a Gear VR vagy a Rift fejeseknek, meg egy kontrollert, ami az Apple TV távirányítójára hajaz, de mindehhez egy komplett VR keretet és hitelesítési rendszert is, ami mögé felsorakozhat az összes Android N-t használó kütyü.

A hardveres megoldások és a szoftveres keretrendszer egyfajta referenciák is lennének a többi cég számára. A Google szeretné összefogni a VR-t használó Android eszközöket és a platform feltételeinek megfelelő készülékek számára kijárna a Google VR Ready hitelesítés. Ez felhasználói oldalon sokkal egyszerűbbé tennék a VR kompatibilis eszközök fellelését, beazonosítását. Másrészt a készülékekhez kijövő applikációk összegyűjtésére a Google belőne egy külön Google Play VR áruházat, ami szintén egyszerűsítené a dolgunkat.

A DayDream tehát egy összetett rendszer lesz, aminek sikeréhez feltétlen szükséges, hogy a többi cég is fantáziát lásson ebben a koncepcióban. Hogy ez így lesz-e az hamarosan kiderül úgy is. A DayDream azonban még nincs kész a bevetésre és nem is lesz az ősz előtt.

 
(Forrás: engadget.com)