Jump to content

A technika nem igazán fér meg a gyerekekkel és az állatokkal

2016. 05. 08. 10:00

Tudván tudvalevő, hogy nincs jobb ínykényeztető rágnivaló kedvenc kutyusunk számára az egész lakásban, mint a vadonatúj márkás fejhallgatónk párnája.

Az is biztos, ha a gyerek ott marad kettesben az új TV társaságában, akkor tuti addig kapcsolgatja ki-be még ki nem ég az egész, igaz ez nem az ő hibája. Sorolhatnánk a példákat és persze végül arra jutnák, hogy „hé okos tojás, mi lenne, ha nem engednéd az ebet meg a kölköt a drága kütyük közelébe”. Viszont mint arra hamarosan rá fogunk jönni, néha elkerülhetetlen a tragédia.

Jó példa erre a National Public Rádió egyik kisebb balesete, ami csodák csodájára pont egy “Vidd magaddal a gyereked a munkába” nap eredménye. Egy „junior újságíró” pontosan a megfelelő gombszekvenciát ütötte le a vezérlőn, ami az adások közötti váltáshoz szükséges. Ezzel sikeresen 73 másodpercnyi síri csendet okozott a Morning Edition adása alatt egy maroknyi nyugati parti NPR állomáson. Még szerencse, hogy nem a nagy hadronütköztető mellé ültették oda, hogy áramtalanítsa.

De azért az állatokat se kell félteni, ha áramtalanítani kell valamit. Pontosabban igazából pont, hogy kéne őket. Egy menyét fogta magát és keresztülrágta egy 66 kilóvoltos elektromos transzformátoron ezzel átmenetileg valóban kiütve a részecskegyorsítót.

Még a csibész, aki lekapcsolta az NPR állomásait (feltehetően) megúszta büntetlenül a kis kalandját, addig ez sajnálatosan szegény menyétről kevésbé mondható el. Négylábú szőrös barátunk számára a magasfeszültséggel való találkozás nem végződött jól.

(Forrás: engadget.com)