Jump to content

Ezután nincs támogatás a Quicktime lejátszóhoz Windows rendszerre

2016. 04. 19. 16:00

Az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy a továbbiakban nem nyújt támogatást és nem ad ki frissítéseket a Quicktime lejátszó Windows operációsrendszerekre szánt verziójához.

Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban számtalan Windows felhasználó végezte az Apple Quicktime lejátszó szoftverével a gépén. Igazán már akkor se lehetett igazán érteni őket, de ha indokot keresnénk, akkor az iTunes szolgáltatásra lehetne mutogatni (de ügye azt nagyon nem ildomos). Mostanra a Quicktime finoman szólva időszerűtlenné vált nem beszélve a biztonsági kockázatról, amit a szoftver használata magában hordoz a Windows rendszereken.  Éppen ezért itt az ideje letörölni, ha még eddig nem tettük volna meg, ugyanis jobbára már a szoftver dajkája az Apple is lemondott róla. A Wall Street Journal jelentése szerint az Apple megerősítette, hogy nem érkezik további frissítés a Quicktime 7-hez Windowsra.

Az igazság az, hogy nagyon nincs min csodálkozni. A Quicktime már régóta nem szükséges az iTunes használatához (még 2011 októberében kijött 10.5-ös verzió óta). Ráadásul mivel a Quicktime alapvetően webes videók lejátszására volt használatos, így a HTML 5 technológiával teljesen ésszerűtlené vált a gépünkre telepítése.  Szabaduljunk meg minél előbb ettől a már csak biztonsági kockázatot jelentő szoftvertől.

 
(Forrás: engadget.com Fotó: tommynation.com)