Jump to content

Több nagyvállalatnál is megáll a termelés a Japán földrengések miatt

2016. 04. 18. 16:00

Japán déli részét két súlyos földrengés érte a napokban és ezeknek a vissza-vissza térő természeti katasztrófáknak jelentős hatása lehet a tech iparra is.

A Sony átmenetileg leállította néhány okostelefonok kamerájainak szenzorjait gyártó létesítményét Kumamotoban és Nagasakiban a lehetséges károkra tekintettel. A cégnek van néhány raktára ilyen esetekre, hogy segítsen átvészelni ezt a viharos időszakot, de ez így is több napnyi komoly kiesés lesz a termelésből mielőtt bármi változna. Egy hosszabb leállás pedig kihatással lehet az egész mobilvilágra. Néhány nagyobb telefongyártó (beleértve az Apple-t) nagyban támaszkodik a Sony szenzorjaira és jelentősen visszafoghatja a termelésüket ezeknek a hiánya.

De nem csak a Sony vállalatot érinti egyedül, sok más elektronikai cég is kénytelen volt megállítani a termelést és különösen nagy csapás ez a Japán autóiparnak. A Honda, a Mitsubishi, a Nissan és a Toyota is lekellett, hogy állítsa a gyártósorait. Még az autóipari chipgyártó Renesas-nak is megálljt kellett nyomnia. Mindent összevetve a Japánban történt rengések hatásai jóval túlgyűrűznek az ország határain.

(Forrás: engadget.com)