Jump to content

Nagyot dob az oktatáson a Windows 10-es Évfordulós frissítés

2016. 04. 15. 10:00

A Cortana fejlesztés és a jobb toll támogatás mellett a legújabb Windows 10 ráncfelvarrással egy csomó az iskolai életet megkönnyítő applikáció és funkció is érkezik.

A tanárok képesek lesznek saját maguk konfigurálni az eszközöket az új „Set Up School PCs” applikáció segítségével. A Microsoft szerint a bejelentkezés az új fiókokba az első alkalommal 25 másodpercet fog igénybe venni (ezek után már csak 6 másodpercet). Ez nem éppen villámgyors első bejelentkezés, de még mindig gyorsabbnak hangzik, mint a korábbéi Windows-verzióknál.

A Microsoft Classroom egy új része az Office 365 oktatási verziója, amely lehetővé teszi a tanároknak, hogy egy helyen kezeljék a teljes osztályok munkafolyamatát. Az iskolák ráadásként használhatják a Microsoft SDS-t (School Data Sync), hogy hozzáférjenek a rendelkezésre álló adatokhoz. Bekerült egy úgynevezett „Take a Test” applikáció is, ami segít a tanároknak akár az egész iskolára kiterjedő, biztonságos vizsgákat létrehozni és adminisztrálni. A Microsoft Forms az Office 365 egy másik applikációja pedig lehetővé teszi, hogy felméréseket és vetélkedőket készítsenek elő a tanárok a diákok számára.

Igazából csak az a meglepő, hogy a Microsoft nem vezettet be néhányat ezekből a funkciókból már korábban, különösen, ha azt nézzük, hogy a legtöbb tanárnak és iskolának hónapokba fog telni mire integrálni tudják az új eszközöket a tananyagba. Mégis örülni lehet, hiszen ezek valóban praktikus és hasznos újdonságok lesznek azok az iskolák számára, amelyek már elkötelezték magukat a Microsoft és a Windows eszközök irányába.

(Forrás: engadget.com)