Jump to content

Nem várt fordulat vetett véget az Apple és az FBI összecsapásának

2016. 03. 29. 13:00

A nagy port kavart Apple kontra FBI pereskedés véget ért. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium ejtette az ügyet az Apple ellen.

Több hónapnyi pereskedés, kongresszusi meghallgatások és nyilvános harc után végül megoldódott a San Bernadino-ban lövöldöző Syed Rizwan Farook iPhone 5c-jének feltörése. Persze nem Tim Cook és az Apple adta be váratlanul a derekát, hanem egy külső fél törte fel az eszközt az FBI számára. Ez viszont sok érdekes kérdést felvet. Mi van azzal, hogy az Apple azt állította a kezdetekben, hogy olyan dolgot kérnek tőle, ami nem lehetséges? Akkor mégis csak kamu az iPhoneok feltörhetetlensége? A terrorista iPhonejának feltörése valóban olyan fenyegetést jelent a többi felhasználóra, ahogyan azt Tim Cook, az Apple és más nagyvállalatok állították? Akkor mostantól minden hasonló esetben is ehhez a megoldáshoz tudd fordulni az FBI? Mostantól senkinek sincsenek biztonságban a privát adatai, aki iPhonet használ?

Persze az Igazságügyi Minisztérium azért még nem fog leszállni teljesen se az Apple se más nagyvállalat nyakából, mert a következő generációs készülékeknél is fontos lenne számukra a hozzáférhetőség. A titkosítás kérdésének története még korán sem ért itt véget. Ez csak a kezdet volt.

(Forrás: engadget.com)