Jump to content

Az amerikai FAA aggódik a megemelkedett drónhasználat miatt

2016. 03. 27. 10:00

Ahogyan a drónok egyre elérhetőbbé és olcsóbbá válnak, úgy nő az olyan visszaélések száma, amit az amerikai FAA bizonyítékokkal is tud bizonyítani.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) kiadott egy jelentést, ami világosan megmutatja, hogy milyen „drámain” emelkedett a felelőtlen drónhasználatból fakadó incidensek száma az előző évben. Az adatok szerint 582 eset történt 2015 augusztusa és 2016 januárja között. Kombinálva a korábbi (2014 novemberétől 2015 augusztusáig) 764 esettel, tisztán látszik hány ember hány fittyet a szabályokra és kerül bajba a röpködő kütyüjével.

A jelentés sokszor magában foglal olyan eseteket is ahol csak volt drón a az érintett légi jármű közelében. Habár sokan megjegyezték a drónok zavaró közelségét, néhány esetben mindössze 50 láb távolságra repkedtek, ami már valóban zavarhatja a pilótákat.

Statisztikailag annak az esélye, hogy egy drón súlyos problémát okozna elég kicsi, de persze a semmi jobb lenne. Persze ezek az adatok leginkább arra kellenek, hogy igazolják az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal által bevezetett kötelező regisztrációt, a repülésmentes zónákat és további szabályozási terveket.

(Forrás: engadget.com)