Jump to content

250 000 dollárt nyert a világ legjobb drónversenyzője

2016. 03. 14. 14:00

Mivel telt a hétvégéd? A 15 éves Luke Bannister (aki így is majdnem Lannsiter) hétvégi kikapcsolódásként megnyerte a Dubaiban megrendezett ’World Drone Prix’-t.

Az első drónokat megversenyeztető világbajnokságon, azaz a ’World Drone Prix’-en, összesen 150 csapat küzdött meg. A versenyzők a kamerával felszerelt drónjaikat navígálták keresztül, vagy körbe az akadályokon, hogy megelőzve társaikat dicsőséget szerezzenek. Persze akinek nem elég motiváció a versenyszellem annak még mindig ott lebeghetett a szeme előtt az összesen 1 millió dolláros nyeremény alap.

A verseny győzteseként végül a 15 éves Luke Bannister került ki, ezzel legyőzve a hazai favoritnak számító Dubai Drone Trek csapatát, akik így csak a második helyet tudták megkaparintani maguknak. AZ első hely győztese 250 000 dolláros pénzjutalmat zsebelt be, így neki biztos nem lesz probléma anyagi szempontból felkészülni az októberi Drone Worlds világbajnokságra, amit majd Hawaiion rendeznek meg. Ott már „csak” 200 000 dolláros jutalomra lehet számítani.

(Forrás: engadget.com)