Jump to content

A Microsoft is csatlakozott az Apple támogatóihoz

2016. 02. 26. 13:00

Ahogy azt sejteni lehetett, az FBI és a bíróság követelésével szemben a Microsoft is nagy riválisa az Apple pártját fogja az iPhone feltörés ügyében.

Ahogyan az várható volt, a többi nagy cég mellett most csütörtökön a Microsoft is hivatalosan kifejezte támogatását az Apple álláspontja mellett ebben a kínos biztonsági kérdésben. A bejelentést Brad Smith a Microsoft vezérigazgatója tette, így kétségek nem maradtak a cég véleményét illetően.

A dolog pikantériája, hogy Bill Gates a világ leggazdagabb embere és úgy nem mellesleg a Microsoft alapítója néhány napja a Financial Times számára tett nyilatkozata még azt sugallta, hogy a Microsoft háza tájáról talán inkább az FBI véleményét támogatják. Ez most hivatalosan is megcáfolódott.

Egyébként a Microsoft is vívja a saját harcát az USA kormányával. Drogkereskedéssel gyanúsított személyek e-mailjeit kellene átadniuk a hatóságoknak, melyeket a cég szerverein tárolnak. Az Apple ezekben az ügyekben a Microsoft mögé állt, így mondhatjuk a támogatás kölcsönös ezekben az ügyekben az egyébként rivális cégóriások között.

(Forrás: engadget.com)