Jump to content

Sakkjátékot rejt a Facebook Messenger

2016. 02. 08. 14:00

A Facebook Messenger nagyszerűen alkalmas arra, hogy tartsuk az ismerőseinkkel a kapcsolatot és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb lesz. De ne higgyük, hogy csak ennyit tud. Mint most kiderült tartogat még meglepetéseket ez az üzenetküldő alkalmazás.

Ilyen meglepetés például, hogy van egy rejtett játék a programban. A sakk szerelmesei örülhetnek. Mostantól bárhol, bármikor leülhetnek sakkozni az ismerősökkel a Facebook Messengeren keresztül.

Ahhoz, hogy a rejtett sakkfunkciót aktiváljuk, nem kell mást tennünk, mint elküldeni ismerősünknek a @fbchess play parancsot és már kezdődhet is a játék.

Ha úgy döntünk, hogy belevágunk a játékba akkor azért még pár dolgot érdemes lesz tudni. A kihívó, azaz jelenesetben mi leszünk a fekete bábukkal még ellenfelünk ebből következően a fehérekkel. A táblán a figurákat különböző parancsokkal tudjuk mozgatni. Ez sem olyan bonyolult csupán be kell írnunk a @fbchess parancsot majd egy szóköz után megadni a paramétereket. Az első paraméter a figura angol nevének első betűje, a második pedig a mező ahova lépni szeretnénk vele. Például: @fbchess Kd6

Jó játékot!

(Forrás: engadget.com)