Jump to content

1 milliárd aktív Apple eszköz van szerte a világban

2016. 01. 27. 13:00

Bár az Apple eszközök eladása kissé döcög mostanában, mégis egy fontos értékesítési mérföldkövet tudtak le nemrég. Nem kevesebb, mint egy milliárd aktív Apple számítógép és mobilkütyü működik már odakint a nagyvilágban.

Az 1 milliárd aktív eszköz magában foglalja az összes iOS, Mac, Apple Tv és Apple Watch egységet, ami a Cupertion szolgáltatást használta az elmúlt 90 napban. Ez nem kevés, de nem is olyan nagy szám, ha azt nézzük, hogy az Android már 2014-ben összehozta ezt a számot. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy mivel az Apple magasabb árkategóriás eszközöket értékesít így ez a szám sokkal nagyobb jelentőséggel bír.

Ráadásul az Apple szerint a felhasználói elégedettségi szintje rendkívül magas ezért gyakrabban térnek vissza új eszközöket vagy kiegészítőket vásárolni. Emellett rengeteg rendkívül jó bevételt jelentő szolgáltatást is kínálnak (lásd Apple Music vagy az Apple Pay, etc.). Persze azért ne gondoljuk, hogy nem szeretne nekünk az Apple minél több eszközt eladni, de azért azt is be kell látni, hogy nem ez az egyetlen lehetőségük a bevételeik növelésére.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)