Jump to content

Elstartolt a VR harc - 599 euró lesz az Oculus Rift

2016. 01. 09. 10:00

Idén márciusban érkezik az Oculus Rift. A Facebook VR eszköze első körben azonban nem lesz mindenhol elérhető, így sajnos nálunk sem. Külföldön élő ismerőseink azonban már előrendelhetik.

 

A Facebook tulajdonában álló Oculus VR szemüvege 699 dollárba fog kerülni. Európában 699 euróért tervezik piacra dobni, ami igen bosszantó, ha azt nézzük, hogy a dollár meg az euró még mindig nagyon-nagyon nem ekvivalens a pénztárcánk szerint. Jelenleg ez forintra átszámolva körülbelül 221 ezer forintba fog fájni nekünk, ami konszolidált árnak tűnik a termék agyonhypoltságához képest (egyébként aligha). Hivatalosan március 28-án vehetik majd át tulajdonosaik az első készülékeket.

Az Oculus Rift virtálusvalóság-szemüveg mellett ott csücsül majd a csomagban egy szenzor, egy távirányító, egy kábel, két játék (Lucky’s Take és az EVE: Valkyrie) és egy Xbox One vezetéknélküli kontroller is. Az Oculus Touch kontrollereket nem tartalmaz a jelenlegi csomag és nem is szállítják csak 2016 második felében a tervek szerint. Viszont aki most előrendel egy Oculus Riftet, az az első között fog hozzájutni majd a kontrollerhez is. A várólistán való elsőbbség pedig nem lebecsülendő előny jelen esetben sem. Az virtuálisvalóság eszközök egy új korszak kezdetét jelentik, ezért szinte biztosan iszonyatosan kapósak lesznek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József

(Forrás: engadget.com)