Jump to content

A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresorit IT-biztonsági cégben

2021. 07. 09. 16:29

Többségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló svájci székhelyű, magyar alapítású Tresoritban - közölte a cég egyik pénzügyi befektetője, a PortfoLion Capital Partners csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Tresorit alapítói lettek a cég kisebbségi tulajdonosai, mivel a korábbi pénzügyi és magánbefektetők eladták részesedésüket.

A 2011-ben alapított Tresorit 2012-ben hajtotta végre az első körös tőkebevonást, akkor nagyságrendileg 1,7 millió dollárt fektetett a cégbe az Euroventures, illetve 9 angyalbefektető. A Tresorit legnagyobb befektetési körét 2018-ban zárta: ekkor 11,5 millió euró tőkéhez jutott a 3TS Capital Partners, a PortfoLion és a Day One Capital fémjelezte szindikátustól.

A Tresorit végpontok közötti titkosításra épülő, felhasználóbarát felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás. A végpontok közötti titkosítása garantálja, hogy még a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá a felhőben tárolt adatokhoz - ismertetik a közleményben.

A Tresorit jelenleg több mint tízezer vállalati ügyfelet szolgál ki, valamint többszázezer egyéni ügyfélnek nyújt szolgáltatást. A Tresorit Budapesten, Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával.

A cégcsoport árbevétele tavaly 8,2 millió euró, 2019-ben 6,5 millió euró volt. A csoport mérlegfőösszege 2020-ban 7,7 millió euró volt, míg egy évvel korábban meghaladta a 8 millió eurót.

A Svájci Posta tevékenyégi köre szerteágazó: kommunikációs, logisztikai, lakossági pénzügyi és közlekedési szolgáltatásokat nyújt. A 25 országban aktív vállalat 54 ezer munkavállalót alkalmaz, 2020-ban 7 milliárd svájci frank árbevételt ért el.

A PortfoLion budapesti székhelyű, korai fázisú startupokat és érett vállalkozásokat egyaránt lefedő kockázati és magántőke befektető vállalat. A cég a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport tagja. A PortfoLion több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik vállalkozások növekedési elképzeléseinek támogatásában, 400 millió eurót meghaladó vagyont kezel.

(Forrás: itmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)