Jump to content

Gyorsult a kínai távközlési szektor bevételének növekedése az első negyedévben

2021. 04. 27. 18:52

Gyorsult a kínai távközlési szektor bevételének növekedése az első negyedévben - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kínai ipari és informatikai minisztérium által közölt adatokra hivatkozva.

Az iparág összbevétele éves összevetésben 6,5 százalékkal 360,1 milliárd jüanra (55,46 milliárd dollár) nőtt az év első három hónapjában. Ez 4,7 százalékponttal erősebb bővülést jelent a tavalyi első negyedévvel összehasonlítva.

Március végéig Kína három távközlési szolgáltatójának - a China Telecomnak, a China Mobile-nak, és a China Unicomnak - együttesen 1,6 milliárd mobiltelefon-előfizetője volt. Közülük az ötödik generációs (5G) szolgáltatás felhasználóinak száma elérte a 285 milliót.

A három szolgáltató növekedést ért el a vezetékes szélessávú internetre előfizetők számát tekintve is, mely március végéig elérte a 497 milliót, 13,71 millió új felhasználóval bővülve az előző év azonos időszakához képest.

Az előfizetők száma alapján a világ legnagyobb mobilszolgáltató cégének számító China Mobile profitja a cég vasárnapi közlése szerint 2,3 százalékkal nőtt az idei első negyedévben. A pekingi székhelyű cég adózott eredménye 24,1 milliárd jüanra (3,7 milliárd dollár) bővült.

A működési bevétel éves bázison 9,5 százalékkal 198,4 milliárd jüanra emelkedett, ezen belül a távközlési szolgáltatásokból származó bevétel 5,2 százalékkal 177,7 milliárd jüanra nőtt.

A cég előfizetőinek száma március végén ugyanakkor enyhén visszaesett: 940 millió volt az egy évvel korábbi 946 millió után. A China Mobile 5G felhasználóinak száma elérte a 92,76 milliót.

(Forrás: itmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)