Jump to content

A Xiaomi hárombillióval szállna be az elektromos autóiparba

2021. 04. 09. 12:49

A harmadik legnagyobb mobilgyártó cég, a Xiaomi is beszáll az elektromos autóiparba. Tíz év alatt hárombillió forint körüli összeget tervez a kiszemelt iparba fektetni, 464 milliárdos kezdőösszeggel.

A Canalys adatcég szerint a Xiaomi a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó cég a világon az Apple és a Samsung után” – írta a BBC. Most a mobilgyártó úgy döntött: beszáll az elektromos autóiparba. Tíz év alatt tízmilliárd dollárral, azaz hárombillió forint körüli összeget terveznek költeni erre.

A kínai cég a telefongyártásból már ismert riválisai, az Apple és a Huawei is jelen vannak az újonnan kiszemelt piacon. A Xiaomi másfél milliárd dollárt, azaz 464 milliárd forint körüli összeggel hozza létre leányvállalatát. A vezérigazgató Lej Csün lesz, a a Xiaomi egyik alapítója.

Azt még nem tudni, hogy csupán költségvetési modellekkel foglalkoznak majd, vagy az üzletág kiemelt szegmensére, az autógyártásra fókuszálnak.

Már most számos vállalat van jelen Kínában, akik ki akarják venni a részüket az elektromos autók gyártásából.„ A Tesla például sanghaji gyárából már Kína számos részére juttatja el Model Y elnevezésű autóját, míg a Ford a Mustang elektromos változatát tervezi gyártani a keleti országban” – olvasható a BBC cikkében.

Az S & P adatszolgáltató szerint Kínában 2025-re az új autók eladásának húsz százalékát elektromos autók teszik ki.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)