Jump to content

Nem gondoltak a biztonsági övre az új Segway tervezői

2020. 01. 10. 18:01

A Segway elektromos kerekes székének prototípusát a világ legnagyobb tech expóján, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) bemutatóján érte baleset.

Az S-Pod névre keresztelt elektromos személyszállító eszközt – „önegyensúlyozó” kerekes szék – egy újságíró tesztelte, amikor bekövetkezett a baleset. A jármű vezetője felgyorsított, majd egy falnak ütközött – írja a BBC News.

A társaság szerint senki sem sérült meg a balesetben. Az eset miatt ugyan már nem lehetett tesztelni az S-Pod modelljét a CES-en, de az elemzők szerint a cégnek nem kell maradandó károkkal szembenéznie.

„A működési zavar semmiképpen sem jelent totális veszteséget. A nyilvánosság számára továbbra is azt jelzi, hogy a vállalat közel áll a késztermékhez” – mondta Ross Rubin, a Reticle Research fő elemzője.

Jeff Wu, a Segway marketingigazgatója elmondta, a koncepciómodellnek nem volt biztonsági öve, de a társaság szándékában áll beszerelni. Az elektromos kerekes szék maximális sebessége óránként 38 kilométer, és várhatóan 2021 elején kerül forgalomba. A korábbi termékektől eltérően nem a súlypontunk áthelyezésével, hanem a kartámaszon lévő joystick segítségével irányítható az S-Pod.

Jelentős médiafigyelmet kapott a kiállításon a modell, amelyet a Jurassic World című filmben látható gömb ihletett. A közösségi médiában sokan hasonlították a Wall-E animált Pixar-film lebegő székeihez is az újdonságot.
(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)