Jump to content

Ipari digitalizációs oktatást elősegítő program indul

2019. 11. 07. 16:20

Az S&T Consulting Hungary Kft. elindítja az ipari digitalizációs oktatást elősegítő S&T University 4.0 Programot - közölte az S&T Magyarország szerdán az MTI-vel.

Közleményükben kiemelték: a "negyedik ipari forradalom soha nem látott kihívások elé állítja az ipart és az oktatást egyaránt". Döntő fontosságú, hogy mindkét terület szereplői a lehető leggyorsabban hajtsák végre a digitalizációs átállást, annak érdekében, hogy Magyarország az átalakulás nyertese lehessen - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a cég öt évre szóló együttműködést írtak alá öt magyar egyetemmel, amelynek keretében piaci áron számítva több milliárd forint értékű ipari digitalizációs szoftver adománnyal és képzéssel támogatja az intézményeket. Az S&T az "ország egyik vezető IT rendszerintegrátoraként és ipari digitalizációs szakértőjeként" a programmal hozzá kíván járulni az egyetemek ipari digitalizációs képzési lehetőségeinek fejlesztéséhez - hangsúlyozták.

A programot az S&T szoftver partnereivel szorosan együttműködve alakította ki ötéves időtartamra.

A programban résztvevő egyetemek: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem és a Széchenyi István Egyetem. Hozzátették: a tapasztalatok értékelését követően a későbbiekben a résztvevők köre bővülhet. Az S&T további érdeklődő egyetemek jelentkezését is várja.

Az S&T AG a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett cég (SANT), Közép-Kelet-Európa egyik vezető IT szolgáltatója. Az S&T Csoport 25 országban van jelen. Az S&T Consulting Hungary Kft. információ-technológiai tanácsadást, IT megoldások és szolgáltatások szállítását és integrációját, valamint testre szabott, egyedi fejlesztéseket kínál vásárlói számára. A cég portfóliója a vállalatirányítási és szoftver szolgáltatási megoldásoktól, az ipari digitalizációs rendszereken és az IT infrastruktúrán (hálózatépítés, szerver- és tároló rendszerek, virtualizáció) át az IT biztonsági megoldásokig terjed - olvasható a közleményben.

(Forrás: itmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)