Jump to content

A webáruházak túlnyomó része együttműködő

2019. 10. 18. 10:20

Az internetes kereskedő cégek túlnyomó része a tapasztalatok szerint együttműködő, de a fogyasztóknak is oda kell figyelniük vásárláskor - mondta az FEOSZ ügyvezető elnöke.

Baranovszky György szerint a webáruházak nem csupán kötelezettségből működnek együtt a fogyasztóvédelemben érintett szervezetekkel, hanem azért, mert nekik is ez az érdekük. A vállalkozók rendszerint nem szándékosan károsítják meg a fogyasztókat, de rengeteg előírásnak kell megfelelniük, ezért hibázhatnak - fogalmazott. Utóbbi lehetőségek közül kiemelte, hogy a kereskedők nem köthetnek ki az általános szerződési feltételekben a törvény szerinti 14 napnál rövidebb elállási időt.

Tapasztalatai alapján a csalók egyre jobban kiszorulnak az internetes kereskedelemből, de a korábbi visszajelzéseket, értékeléseket érdemes áttekinteni vásárlás előtt - hangsúlyozta. Baranovszky György hozzátette, hogy vita esetén többek között a Gazdasági Versenyhivatal, a járási hivatalok és a békéltető testületek segíthetnek. Utóbbiak nyilvántartják azokat a vállalkozásokat is, akiktől nem ajánlott vásárolni - tette hozzá.

(Forrás: itmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)