Jump to content

Búcsúzik a Carbine Studios, s vele a WildStar

2018. 09. 08. 08:37

Egy újabb szomorú hír. Az NCSoft bejelentette, hogy a Carbine Studios, s vele a WildStar nevezetű MMO, hamarosan megszűnik létezni.

 A Többé kevésbé volt Blizzard alkalmazottak által alapított Carbine Sutdios történetének végére hamarosan pontot tesz az NCSoft, derült ki a vállalat minap adott közleményéből. Sajnos ez nem jelent semmi jót a csapat által fejlesztett WildStar nevezetű MMO-ra nézve, amelynek szerverei nem is olyan soká, véglegesen sötétségbe borulnak.

A WildStar útja 2014-ben vette kezdetét. Ő volt a Carbine Studios elsőszülöttje, aki felé nagy reményeket tápláltak mind a fejlesztők, mind a kritikusok. Sajnos a WildStar végül a kezdeti sikerek ellenére se lett elég népszerű, így a kezdeti előfizetéses rendszer hamar free-to-play konstrukcióra kellett váltani. 2015-től a játékot már bárki ingyen is üzhete volna, de addigra már egy kicsit megfeledkezett róla a világ, így vélhetően a mikrotranzakciós rendszer se ütötte meg azt a szintet, hogy mostanra is megére még fenntartani a játék szervereit. Hogy mihez kezdenek azok, akik a csapatnál dolgoztak, arról még nem sokat tudni, de legalább a játékosok visszaigényelhetik a WildStar-ban elköltött pénzüket.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)