Jump to content

Főiskolásokra szabott virtuális közösségeket tesztel az Instagram

2018. 08. 27. 15:15

Főiskolásokat csábít az Instagram, hogy vegyenek részt a platform egy új közösségiépítő lehetőségének tesztelésében, amin keresztül a velük egy intézményt látogató hallgatókkal ismerkedhetnek össze.

Miközben a Facebook azon vakaródzik, hogy hogyan hozza össze jobban az embereket a publikus beszélgetésekben, addig a közösségi oldal tulajdonában álló Instagram már meg is oldja ezt a dolgot, legalábbis a főiskolások számára kitaláltak egy új közösségformáló lehetőséget.  A fotó-megosztó app elkezdett tesztelni egy új funkciót, ami az azonos egyetemet látogató hallgatókat hivatott közelebb hozni egymáshoz egy virtuális közösségben.

Az Instagram jelenleg csak a felhasználók egy részének küldött ki meghívót, akik csatlakozhatnak az iskolájuk saját virtuális csoportjához, következik annak publikus posztjait és természetesen hozzá is szólhatnak. Miután valaki csatlakozott, utána láthatja a csoport tagjait osztályok és évfolyamok szerint rendezve, így könnyedén megtalálhatja sorstársai a platformon. Ez egy remek lehetőség, hogy a platform hirdetői egy bizonyos demográfiai csoportot tudjanak megcélozni, ugyanakkor még egy kicsit dolgozni kell az ötleten, hogy biztosan senki se éljen vissza az itt megosztott információkkal.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: CNBC / pixabay.com)