Jump to content

Több az USA-n kívül készült saját programot tervez a YouTube

2018. 07. 31. 22:37

A YouTube terjeszkedni készül, az irány pedig Franciaország, Németország, Japán és Mexikó lehet. A cél, hogy több saját programot készítsenek, amivel aztán majd több fizető feliratkozót fűzhetnek be.

A Reuters forrásai szerint a YouTube új műsorok gyártását tervezi, méghozzá többek között itt nálunk, az öreg kontinensen. Egészen pontosan a célországok között Franciaország, Németország, Japán és Mexikó szerepel, de már Dél-Koreában és Indiában is jelen van a cég hasonló célokkal.

Az új helyszíneken készülő produkciók között szerepel majd zenei dokumentumfilm, valóság show, talk show, illetve egyéb sorozat. A cél nem meglepő módon, hogy az új műsorok minél több potenciális feliratkozót fogjanak meg, olyanokat, akik szívesebben fogyasztanak az anyanyelvüken is elérhető tartalmakat.

Szükséges is a terjeszkedés, ha a YouTube játékban akar maradni a Netflix és az Amazon mellett. A Netflix korábban arról beszélt, hogy 700 saját műsor a céljuk, amiből legalább 80-at az USA-n kívül terveznek forgatni, ezeknél pedig nagy hangsúlyt fektetnek majd a lokalizációra.

A YouTube nemzetközi törekvéseiről várhatóan a következő hetekben derül ki több. Annyi már biztos, hogy az új tartalmak zöme a YouTube Premium szolgáltatásán keresztül lesz elérhető, de lesznek köztük ingyenesen megtekinthető tartalmak is.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)