Jump to content

Január óta felhasználóinak 17%-át vesztette el a Steam

2018. 07. 31. 04:58

A Valve tartalomtovábbító és -kezelő rendszer mostanság mintha kissé a hanyatlás jeleit mutatná. Január óta egyre kevesebb ember veszi igénybe a Steam segítségét, de talán még nem kell kongatni azokat a bizonyos harangokat.

Ahogy arra a Steam Spy létrehozója, Sergey Galyonkin is rámutatott, nem szokatlan, hogy a nyári időszak alatt némi visszaesés tapasztalható a Steamen játszadozó játékosok számát illetően, mégis az ide egy aggasztó év.  Még tavaly ilyenkor csupán 9%-os visszaesésről beszélhettünk, addig az idén a játékosok 17%-a épült le az év eleji számokhoz képest. Tegyük hozzá azt is, hogy a SteamDB adatai alapján tipikusan január az év azon időszaka, amikor a legtöbben használják a platformot, így a mostani visszaesés azért is tűnhet látványosan nagyobbnak, mert a januári PlayerUnknown’s Battlegrounds leárazás után hatalmasat ugrott a playerbase.

A PUBG Battle Royale továbbra is a Steam legnépszerűbb játéka, de az év korábbi részéhez képest itt is jelentős visszaesés látható a játékosok számát illetően. Mindenesetre a várakozások afelé mutatnak, hogy hamarosan ismét növekedő tendenciát vesz majd fel a Steam felhasználó tábora, de a körülményekkel együtt is igen csúnyán néz ki az a -17%.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)