Jump to content

Nem nyílnak a CS:GO ládák a belga és a holland játékosoknak

2018. 07. 13. 21:39

Egy olyan új Counter-Strike: Global Offensive patch érkezett a minap a Valve-től, aminek egyetlen egy játékos sem fog örülni, aki Belgiumiból vagy Hollandiából igyekszik cuccokat szerezni a játékban.

Néhány hete a Valve korlátozást vezetett be, minek eredményeként Hollandiából nem lehetett kereskedni a Steam piacán. Ezt aztán ugyan újra engedélyezték a héten, de a történet még csak itt vette igazán kezdetét egy frissen érkezett CS:GO folttal.

A Steames kereskedelem újbóli engedélyezésé ugyanis semmire se jó, hiszen az új patchel a belga és a holland játékosok többé nem tudnak kinyitni egyetlen egy CS:GO loot box-t sem. Ez a lépés mindkét ország esetében annak az eredménye, hogy a szabályozó testületek úgy tekintenek a loot box rendszerekre, mint a szerencsejáték egy formájára.

A holland Szerencsejáték Hatóság megállapította, hogy a loot boxok a videojátékokban azonos céllal lettek megtervezve, mint a valódi szerencsejátékok és a Belga hatóságok is hasonló véleményen vannak.

Mindkét ország kérte a kiadókat, hogy távolítsák el a náluk forgalmazott játékaikból a loot box rendszert. Mondani se kell, hogy ez sokakat kényesen fog érinteni. A CS:GO által termelt bevételek jelentős része az eladott kulcsokból és ládákból, valamint a Steam piacán lecsapolt közvetítői díjból fut be a Valve pénztárjába. Ha ez a tendencia más országokban is megjelenik, akkor az néhány játék jövőjére nézve roppant kellemetlen változásokat tartogat.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)