Jump to content

Az Egyesült Államokban egyetlen egy boltnyira van a kihalástól a Blockbuster

2018. 07. 13. 20:14

Annak ellenére, hogy neve még mindig igen jól ismert, már közel sem marad annyi Blockbuster áruház, mint azt gondolnánk. Az USA-ban már csak egy, de Alaszkában is csak két bolt nyeri a munka porát.

Az Anchorage Dialy News riportja szerint a világszerte közismert videókölcsönző áruházlánc néhány éve folyamatosan épül lefelé. 2013-ra már csak 13 üzlettel rendelkezettek az Egyesült Államokban, ami három évre rá 9-re csökkent. Mára ez oda vezetett, hogy mindössze egyetlen egy ilyen bolton kell osztoznia az összes amerikainak.

A Blockbuster végzetébe menetelése valahol 2013 körül indult, amikor is annak anyavállalatának a Dish Network Corp-nak vezérigazgatója, Joseph Clayton megjegyezte, hogy a videófilmek a digitális redisztribúciós rendszerekre váltanak. Szinte rögtön ezt követően jött is a bejelentés, hogy 300 boltot szüntetnek meg, valamint a cég beharangozta, hogy a továbbiakban az ügyfelek kiszolgálását online, az On Demand app segítéségével folytatják.

Talán Alaszka az a hely, ahol még a Blockbuster sokáig kitarthat. Itt a magas internet árak miatt sokan még most is a videók kölcsönzését választják, ahelyett, hogy online néznék meg a tartalmakat. Mindenestre, ha esetleg látni szeretnénk a történelem egy darabkáját az USA utolsó Blockbuster videókölcsönzője az Oregon állam béli Bend városkáját gazdagítja. Meg persze azért messze még a Blockbuster üzletlánc vége, hiszen bár az USA-ban már csak egy, addig Ausztráliában még egy csomó üzletük és kioszkjuk található.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)