Jump to content

Hasznosabb adatokkal operál majd a Steam Spy utódja

2018. 06. 30. 15:03

A Steam új adatvédelmi beállításai ellehetetlenítették a Steam Spy működését, ugyanakkor a Valve kész gondoskodni az utódlásról, hovatovább még tán jobb is lesz, mint az eredeti statisztikai oldal volt.

A PC Games N hírei szerint  a Valve nem csak hogy tartogat valamit a Steam Spy helyére a tarsolyában, de az a valami még jobb is lesz, mint az eredeti. Jan-Peter Ewert a Valve üzletfejlesztési vezetője adott egy interjút, amiben a Steam Spy-al kapcsolatos kérdésekre is válaszolt. Ewert elmondta, hogy a fejlesztőknek valami jobb kellett, mint a Steam Spy és a Valve dolgozik is ilyenen.

A Steam Spy ügyebár egy külső szolgáltatás volt, ami a publikus fiókokat átnézve adott statisztikai információkat például arról, hogy hány felhasználónak van meg egy játék vagy hogy mennyit játszottak egy adott játékkal. Ügyebár az adatok begyűjtésének módszeréből fakadóan ezek a statisztikák csak megközelítő képet mutattak, hiszen kimaradtak belőle azok a fiókok, amelyek nem publikus beállításokat alkalmaztak. Most pedig, hogy a Valve felhasználóinak védelmében alapból elrejti azokat az adatokat, amelyeket a Steam Spy használna, gyakorlatilag működésképtelenné vált az oldal.

Sergey Galyonkin, a Steam Spy fejlesztője ugyan átdolgozta a szolgáltatást, de mivel ehhez a valós idejű adatokon nyugvó modellről egy gép taniláson nyugvóra kellett váltania, az adatok már sokkal kevésbé pontosak. A Valve ellenben már eddig is rendelkezett minden szükséges adattal, hogy létrehozza saját szolgáltatását, most pedig, hogy igazából vetélytársuk se lesz, már csak idő kérdése, hogy meg is tegyék a szükséges lépéseket.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)