Jump to content

Kínából momentán nem érhető el a HBO weboldala

2018. 06. 25. 17:36

John Oliver nem volt rest, s tett néhány merész, hovatovább kritikus megjegyzést Kína vezetőjére a Micimackó blokkolása miatt, aminek persze egyből meg is lett a következménye.

A The New York Times riportja számot be elsőként arról, hogy a HBO weboldalát letiltották Kínában. Ez mé önmagában annyira nem is érdekes, hiszen Kínának szokása hol ezt, hol amazt betlitani, már csak úgy megszokásból is, viszont itt egy sokkal prózaibb ok, egy sértés állhat a háttérben. A HBO-t ért csapás oka vélhetően John Oliver, aki az ország vezetőjét, Xi Jinping miniszterelnököt ’méltatta’ a Last Week Tonight-ban  többek között a Micimackó betiltása miatt.

A jenlei HBO ban az elnököt ért sértésre lehet válasz, illetve a komédiás előadásának hatásra létrejött, sok esetben igen durva kommentekre. Hogy Kína vezetését igazából miért is sérti olyan mélyen a mézet majszoló mesebeli medve, arra már korábban is születtek érdekes elméletek az internet sötétebb bugyraiban, így John Oliver nem igazán tett mást, mint hangot adott a műsorban ezeknek az álláspontoknak. Az is igaz, hogy nem ez Oliver első internetes botrányai, amibe nagy hévvel belekeveredik. Legutóbb például ő volt az, aki arra szólította fel az amerikai népet, hogy árasszák el kommentekkel  a FCC weboldalát az internet semlegességének megőrzésért.

Mégis Xi Jinping továbbra is igen érzékenyen reagál erre az egész Micimackó kérdésre. Nem biztos, hogy egy tiltás kapcsán kialakult botrányra újabb tiltással reagálni a legjobb megoldás, de a kínai HBO nézők nevében reméljük, hogy hamarosan észhez térnek a felek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)