Jump to content

Kínában szárnyra kaptak az első ételszállító drónok

2018. 05. 31. 10:51

Nem kell tovább várnod az első ételszállító drónok felbukkanására, már feltéve, hogy a bolygó azon belül is Kína megfelelő részén élsz. Az Alibaba tulajdonában lévő Ele.me drónjai zöld utat kaptak Sanghajban.

Az Ele.me megszerezte a szükséges engedélyeket, hogy drónokkal teljesíthessen rendeléseket sanghaji Jinshan Ipari Parkban. A csomagok ugyan nem közvetlen a megrendelők tartózkodási helyére érkeznek majd, de így is rengeteg utazási időt spórolhatnak meg. Összesen 17 útvonalon közlekednek majd a drónok, amelyek mindegyike egy drop-off ponthoz vezet majd. Ezeknél a drop-off pontoknál gyűjthetik majd be a megrendelt kaját az első vásárlók, akik bizalmat szavaznak ennek az új és izgalmas rendszernek.

Hogy pontosan mennyit is kell várni a drónos kajaszállításra? Nagyjából 20 perc a teljesítési idő, ami a legtöbbször a hagyományos közlekedést használva lehetetlen lenne.

Ez a megközelítés valószínűleg egyelőre nem működne hatékonyan az elsősorban lakóövezetként használt területeken, így könnyen vitát lehet nyitni arról, hogy valójában nyert-e az Ele.me a drónok üzembehelyezésével. Másrészt reklámnak egész biztos bevált. Mindezzel párhuzamosan egyre több kínai vállalat vizsgálja a drónok bevezetésének lehetőségét. Míg mondjuk az Egyesült Államok csak néhány lazább szabályozást fontolgat, amelyek lehetővé tennék a drónok gyakorlati alkalmazását, addig a Made in China 2025 kampány támogatást és kedvező kölcsönöket biztosít azon vállalkozások és beruházások számára, amelyek részesei kívánnak lenni a technológiai innovációnak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com Ele.me)