Jump to content

A WhatsApp társalapítója is a Facebook ellen fordult

2018. 03. 21. 18:27

Ugyan a felhasználókat a Facebook jelenlétük megszüntetésére buzdító felhívások megszaporodtak, amiatt ahogy állítólag a Cambridge Analytica állítólag használta a platformot, de eddig egyetlen egy se érkezett olyan személytől, aki milliárd dollárokat szedett össze a közösségi oldalból.

A Facebook eddigi történetének legnagyobb válságát éli, s nem igazán tűnik úgy, hogy bármi olyat tudna mondani a cég momentán, ami megállíthatná azt a mélyrepülést, amit a tőzsdén a részvényeinek ára produkál. Mióta kiderült, hogy a Facebook vélhetően végig tudott arról, hogy a Cambridge Analytica hogyan használta fel etikátlanul emberek millióinak adatait, hogy segítsék Trump kampányát, azóta elszabadultak a #deletefacebook felhívások a világhálón.

Hogy mennyire súlyos a helyzet, azt jól mutatja, hogy már olyan személyek is csatlakoztak ehhez a #deletefacebook mozgalomhoz, mint Brian Acton, a WhatsApp társalapítója, aki tavaly távozott a cégtől.

A Facebook 2014-ben vásárolta meg a WhatsApp-ot, nagyjából 22 milliárd dollárért. Azóta Acton távozott a cégtől és most az adatvédelemre és a személyes adatok védelmére fokuszál, ahogy azt előző hónapban írta, miután 50 millió dollárt adományozott a Signal alapítvány beindításához. Sejthető volt, hogy Acton távozása a Facebook köreiből nem azt mutatta, hogy teljesen felhőtlen volt a felvásárlás utáni időszak, de tőle még így is váratlan volt ez a tweet.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)