Jump to content

Összeolvadhat a CBS és a Viacom

2018. 01. 31. 10:31

A Reuters forrásai szerint a Viacom és a CBS vezetői leültek tárgyalni a két cég egyesülésének lehetőségéről.

A hírek szerint, január elején a Viacom vezérigazgatója, Bob Bakish és a CBS vezérigazgatója, Leslie Moonves összeült egyeztetni a két óriásvállalat potenciális összeolvadásáról, majd mindkét cég tanácsa újabb találkozókat ütemezett be, hogy megvitassák a következő néhány hetet.

A Viacom és a CBS összeolvadása nem újkeletű ötlet. Shari Redstone, a National Amusements elnőke, amely a CBS és a Viacom vállalatokat is a magáénak tudhatja, már 2016-ban is megpróbálta összeboronálni a két céget, de Moonves és a CBS igazgatóinak fenntartásai aláásták a tervét.

A legújabb hírek szerint Moonves időközben nyitottabbá vált az összeolvadásra és más iparági tényezők is kedvezőbb színbe hozták ezt az opciót a két cég számára. Még az sem kizárt, hogy a levegőben logó Disney féle 21st Century Fox felvásárlás is hatással lehetett a kérdésre, habár az még mindig az FCC jóváhagyására vár.

Azt is hozzá kell tenni, hogy ha a két cég nyitottabb is a tárgyalásra, még az sem jelent semmiféle garanciát rá, hogy valójában sor is kerül majd egy összeolvadásra.

(Forrás: money.cnn.com Kép forrása: money.cnn.com)