Jump to content

Mindenki számára bevezeti a kétlépcsős azonosítást a Reddit

2018. 01. 26. 12:12

Jobb később, mint soha alapon a Reddit végre mindenki számára elérhetővé teszi a 2FA belépés lehetőségét, mert azért akadnak még nem eldobos Reddit fiókok is a világon.

Béta tesztelők és moderátorok már egy ideje tesztelhették, s most végre hivatalosan is mindenki számára elérhető a Reddit kétlépcsős azonosítása. Oké, igaz, a Redditről van szó, ahol a legtöbben valószínűleg soha nem adják majd meg a bankkártya adataikat vagy valódi nevüket, se semmi féle titkos adatukat, de ha mégis, akkor mostantól egy kicsit nagyobb biztonságban tudhatják majd a Reddites online személyiségüket.

A 2FA aktivációt követően egy 6 számjegyből álló azonosító kódot kell majd megadnunk minden egyes belépésnél, amit vagy a Google Authenticator vagy más azonosító alkalmazások boldogan legenerálnak nekünk. Mivel a Reddit 2FA rendszere nem támaszkodik SMS-re, így nem kell megadnunk hozzá a telefonszámunkat, csak egy emailt, amit már amúgy is megtettünk a fiókunk regisztrálásakor.

Hogy az új funkció mennyire lesz népszerű, az kérdéses. Reméljük, hogy a Redditelők tudatosabban védik majd a fiókjuk, mint az átlag internetezők. A Gmail fiókok kevesebb, mint 10%-ka használja a 2FA hitelesítést.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Reddit)