Jump to content

Új tulajdonoshoz került a Denuvo vállalat

2018. 01. 24. 09:27

A hamisításgátló technológiában utazó Denuvo vállalat új gazdára lelt, az új tulajdonos pedig a hírek szerint az online csalásgátló megoldásokban is érdekelt.

A Denuvo vállalat érdeme az a meglehetősen megosztó véleményeket kiváltó szoftver, amely védeni igyekszik a videojátékokat attól, hogy ingyenes máslatokat készítsenek róluk. Ezt a technológiát elvileg folyamatosan fejleszti a cég, hogy egyre nehezebb legyen feltörni az új játékokat a kalózoknak, de a szoftver legutóbbi verziója nem teljesített valami fényesen. Az októberben kiadott másolásvédelmet a hackerek kevesebb, mint egy nap alatt feltörték a Middle-Earth: Shadow of War játéknál.  Ezt megelőzően a Rime nevezetű indie címnek se kellett több, mint egy hét a megjelenése után, hogy cracket kapjon, így végül a fejlesztők ki is adtak egy DRM-free frissítést.

Egy sajtóközleményben az Irdeto, azaz az új tulajdonos leszögezte, hogy a Denuvo továbbra is a megszokottak szerint fog működni, és az összes alkalmazottat megtartják. Továbbá a jövőben az online játékok adatait és mikrotranzakciós rendszereit védő eszközök fejlesztésében is érdekeltek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Warner Bros. Interactive Entertainment)