Jump to content

Microsoft Meltdown fix bénította meg az AMD-s gépeket

2018. 01. 09. 23:37

Egyik szemünk sír, a másik meg nevet helyzet állt elő a Microsoft féle Meltdown biztonsági frissítés véget. Az Intel problémát megoldani hivatott fix okozott egy másikat, ráadásul pont a konkurenciának.

A Microsoft ma reggelre minden felhasználóját meglepte a Meltdown/Spectre frissítéssel. Nem is annyira az Intel tulajdonosokat érte ez a folt igazán meglepetésként, mert ők már lélekben készülhettek rá, de valószínűleg senki se gondolta volna, hogy az Intel processzorok miatt kiadott biztonsági frissítés az AMD processzoraival szerelt Windows 10-es gépeknek tesz majd végül keresztbe. Egészen pontosan a frissítés telepítése után az AMD processzorral rendelkező felhasználóknak azzal a szomorú helyzettel kellett szembesülni, hogy a gépjük már nem akart többé bebootolni nekik.

Mondani se kell, hogy hatalmas felháborodás árasztotta el a Microsoft fórumait, ahol időt és energiát nem kímélve panaszolták el a felhasználók, hogy mennyire nagyon hálásak az ilyen jellegű biztonsági javításokért.

A Microsoft közben tisztába került a kialakult helyzettel és a továbbiakban blokkolta a frissítést az AMD-s számítógépeknél. Várhatóan néhány napon belül megoldódik a dolog, addig inkább kerüljék az AMD-s felhasználók a Windows Update környékét is, habár nekik minek is egyáltalán az Intel processzoros biztonsági frissítés?

(Forrás: winbuzzer.com Kép forrása: winbuzzer.com)