Jump to content

Szabadalomsértésért pereli az Apple a Qualcomm vállalatot

2017. 11. 30. 04:56

Az Apple azzal vádolja a Qualcomm vállalatot, hogy az megsértette a chipjeinek szabadalomjogát. Állításuk szerint egyes Snapdragon CPU-knál másolták a technológiájukat.

A szabadalomharc tovább folytatódik az Apple és a Qualcomm között. Az Apple most azzal vádolja a Qualcomm vállalatot, hogy a Snapdragon 800 és 820 processzorok fogyasztásmenedzselésénél legalább 8 szabadalmat sértettek meg. Ez azért lenne érdekes, mert ha sikerülne ezt bizonyítani azzal alááshatnák a Qualcomm Apple ellen folyó szabadalmi perét, így akár két legyet ütve egy csapásra. Az Apple nem konkretizálta a károkat, de talán nem is lesz rá szükség. Nem titok, hogy ez a per alku tárgyát képezheti a két pereskedő fél között.

Tekintve, hogy ezek a perek évekig elhúzódhatnak és mire döntés születik, addigra már rég más technológia fogja dominálni a piacot, így ezek a perek bárhogy is végződnek, a jelentőségük inkább csak szimbolikus. A két per kölcsönös ejtése talán rövidre zárhatná a kérdést, de nem biztos, hogy ez egyezne az érintett felek céljaival.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)