Jump to content

Jövőre induló eVB-t szervez a FIFA és az EA

2017. 10. 28. 17:47

A FIFA és az Electronic Arts együttműködésé elérte azt a logikusan bekövetkező pontot, amire kicsit már mindannyian számíthattunk: A páros bejelentette, hogy augusztusban kerül sor az első eVB megrendezésére.

A FIFA és az EA közös eVB-t rendez jövőre, de amit az a sajtóközleményűből is kiderül, a versengés már idén november 3-tól kezdetét veszi. A versenyek különbözőképpen zajlanak majd. Lesz egy licenszelt selejtező kör, ahol a független szervezők hozhatnak majd össze hivatalos versenyeket. Aztán lesz a hivatalos bajnoksági kvalifikációs verseny is, ahol összeállított csapatok tartanak majd tornákat.

A FIFA keményen belevetette magát az eSportok világába. Nem csak elkezdték kiépíteni a szükséges kapcsolatokat, hogy a játékokat TV-re vihessék, de elkezdtek leszerződtetni eSport atléta csapatokat is, hogy képviseljék a tradicionális sport csapatokat a virtuális pályákon. Az EA-val szervezett eVB lesz a következő év legnagyobb eSport eseménye, és ez még csak a kezdete egy hosszú utazásnak.

(Forrás: EA Kép forrása: EA)