Jump to content

Felhők szárnyán szárnyal a Microsoft

2017. 10. 28. 15:19

Ismét egy remek üzleti negyedévet tudhat maga mögött a Microsoft. A redmondi cég legújabb jelentése szerint szinte minden ágazatban előrelépést könyvelhettek el.

Szeptember 30-án zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét a Microsoft, melyben összeségében 24,5 milliárd dollár bevételt termelt a cég, ami 12%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója szerint ezzel a Microsoft nem csak sikerrel elérte a korábban kitűzött pénzügyi céljait, de túl is teljesítette azokat. Összeségében a Microsoft szinte minden fontos szegmensben növekedést tudott produkálni, amelyek közül is külön kiemelendő az Intelligent Cloud részleg teljesítménye. Úgy tűnik a jelenlegi piac igényei csaknem kielégíthetetlenek a felhő alapú szolgáltatások iránt, ami különösen jó hír a Microsoft Azure platformjának.

Így az Xbox One X megjelenése előtt néhány nappal még érdemes egy pillantást vetni a Microsoft játékokból származó bevételeire. Ez a részleg 1%-os növekedést tudott produkálni az elmúlt negyedévben. Konkrétan ez 1,896 milliárdot jelent a tavalyi év azonos időszakában összeszedett 1,885 milliárd dollárhoz képest. A játékokon belül az Xbox szoftverek és szolgáltatások 21%-os bevételnövekedést produkáltak, így a kutya mondhatni nem itt van elásva.

És hogy mit tartogat a közeljövő? November 7-én jelenik meg az új Xbox One X konzol, ami pénzügyi szempontból már a következő negyedévet fogja erősíteni, illetve az ünnepi időszak is csak most jön még, így várhatóan a Microsoft egy újabb pénzügyi szempontból ígéretes negyedévnek néz elébe.

 
(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)