Jump to content

Szexuális zaklatás vádja miatt állnak a NeoGAF szerverei

2017. 10. 23. 20:36

A #MeToo hullám elérte az egyik legnagyobb online gamer fórumot. A NeoGAF alapítója, Tyler Malka került célkeresztbe egy a közösségi kampány keretében megosztott történet miatt.

Az eredetileg Alyssa Milano által Twitteren elszabadított #MeToo közösségi kampány keretében nők milliói nyíltak és nyílnak meg az őket ért szexuális zaklatások és erőszakos bűncselekmények kapcsán. Olyan sokszor sokkoló és szörnyű történetek kerülnek napvilágra, amelyek sok esetben magas beosztású, illetve híres személyiségek eddig a nyilvánosság számára rejtett oldalát mutatják be. Olyan emberek keverednek gyanúba, akikről még csak senki nem is sejtette volna, hogy olyan borzasztó dolgokra képesek, mint amivel vádolják őket. Az egyik ilyen gyanúba keveredett személy a híres NeoGAF nevű videojátékos fórumoldal alapítója, Tyler Malka.

Tyler Malka kapcsán Ima Leupp mesélt el egy történetet, ami egy közös italozással kezdődött, majd egy kéretlen közös zuhanyozással folytatódott. Ima Leupp szerint rosszul érezte magát az este folyamán elfogyasztott nagy mennyiségű alkoholtól, ezért úgy döntött vesz egy zuhanyt, csakhogy meglepődve tapasztalta, hogy egyszer csak a férfi megjelent mögötte a zuhanyzóban, méghozzá teljesen meztelen.

A #MeToo taggal megosztott rövidke történet egy-kettőre lavinaként söpört végig a NeoGAF közösségén. Malkanak ez azért is jött nagyon rosszul és rosszkor, mert már korábban is sok kritika érte, amiért kifejezetten a nők jogaival kapcsolatos témákat tiltott le, valamint kibannolta azokat, akik nem értettek vele egyet. A zaklatási vád nyomán sorra mondtak le az oldal moderátorai, majd végül az oldal is leállt. Jelenleg nem tudni, hogy mi lesz az oldal jövője.

(Forrás: vg247.com / kotaku.com Kép forrása: vg247.com)