Jump to content

Gyerekeket célzó online kaszinójátékok leállítását rendelték el az Egyesült Királyságban

2017. 10. 23. 16:13

Találkoztunk már olyan szerencsejáték géppel vagy weboldallal, ami nagyon gyanús volt, hogy kifejezetten a gyerekeket célozták meg vele? A brit törvényhozók már egészen biztosan.

Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága és reklámfelügyelői több mint 450 szerencsejáték weboldal esetében rendelték el, hogy  azonnal távolítsák el azokat a kaszinójátékokat, amelyekről kimondták, hogy a 18. életévüket be nem töltött fiatalokat célozzák meg. A képregényes grafikával, cuki karakterekkel, sőt még a játékos nevekkel operáló szerencsejátékoknak is menniük kell, illetve minden olyannak, ami „feltételezhetően” a gyerekek figyelmét akarja felkelteni, derült ki egy hivatalos levélből.

Ez a komoly rajtaütés a fiatalkorúakat célzó szerencsejáték bizniszen annak a Times által kezdeményezett nyomozásnak az eredménye, ami rámutatott azokra a kiskapukra, amelyek révén a szerencsejáték oldalak gyerekekre specializálódott kaszinójátékokkal tudtak előállni anélkül, hogy megsértették volna a Szerencsejáték Bizottság szabályait. Ilyen például, hogy életkor ellenőrzőt használtak mindenkinél, aki pénzel akart játszani, de ingyen bárki szabadon játszhatott mindennemű ellenőrzés nélkül. Itt volt a kutya elásva. A játékélmény eladása már önmagában egy értékesítési szint volt, ahol a fiatalok rákaphattak a szerencsejáték koncepciójára.

Az iparág néhány érintettje tagadta a szándékosságot, habár ez nem sok mindenen változat. Ami valódi változást jelent majd az az, hogy 450 oldalról lekerülnek az ilyen játékok és a hozzájuk tartozó reklámok, viszont ez után is a legbiztosabb az lesz, ha mindig igyekszünk figyelni arra, hogy gyermekeink saját maguktól is kerüljék az ilyen jellegű oldalakat és képesek legyenek felismerni a rájuk leselkedő veszélyeket az interneten.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)